* Ogledujete si kategorijo ‘Aktualno’

Kaj je potrebno urediti pred uvedbo davčnih blagajn?!

Pred uvedbo davčnih blagajn si priskrbite in zagotovite:

– internetno povezavo,

– namensko digitalno potrdilo,

– popis poslovnih prostorov,

– interni akt,

– vezano knjigo računov in

– obvestilo o računu in obveznosti kupca.

 

Obveščamo vas, da je s 15. 11. 2015 mogoče pridobiti  Namensko digitalno potrdilo za namen potrjevanja računov. Vlogo za dodelitev namenskega digitalnega potrdila lahko elektronsko vložite preko portala eDavki.

Postopek pridobivanja Namenskega digitalnega potrdila:

1. Prijavite se na portal eDavki in vložite Zahtevek za pridobitev Namenskega digitalnega potrdila (DPR-PridobitevDP).
2. Na portal eDavki boste prejeli referenčno številko in geslo.
3. Referenčno številko in geslo vnesite v portal za prevzem Namenskega digitalnega potrdila na spletni strani Ministrstva za … Nadaljuj z branjem

TCM-13 – Pomemben del čebelarske opreme

Med je najbolj znan čebelarski izdelek. Uporablja se ga tako v prehrani kot tudi za zdravljenje marsikaterih nevšečnosti. Poleg medu pa je v porastu tudi povpraševanje po čebeljem vosku. Prav ta dva izdelka sta velikokrat glavni razlog, da se posamezniki odločijo za ukvarjanje s čebelarstvom.

Ste morda eni izmed njih? Potem veste, da v tej stroki potrebujete več kot le panje. Pomemben del opreme so tudi čebelarske tehtnice.

Kaj je TCM-13?

TCM-13 je merilna postaja, katere glavni namen je nadzor medenja. Na trgu je mogoče najti kar nekaj čebelarskih tehtnic, a AMES-ova TCM-13 spada med kakovostnejše.

Nadaljuj z branjem

S TCM-13 čebelarsko tehtnico do bolj učinkovitega nadzora medenja

Za proizvodnjo čebelarskih izdelkov najprej potrebujemo čebele. Še pri najpreprostejši strukturi v panju je mogoče proizvesti vrsto izdelkov, kot sta na primer čebelji vosek in med, po katerima je v zadnjih letih veliko povpraševanja. Tako povpraševanje pa zahteva od čebelarjev opremo, ki omogoča karseda učinkovito čebelarjenje. Tu nastopi podjetje AMES d. o. o. s svojo čebelarsko tehtnico!

Čebelarska tehtnica TCM-13 je rešitev za vse čebelarje, ki želijo bolj učinkovit nadzor nad medenjem. Je ekonomičen sistem tehtanja in nadziranja panjev, ki je pomemben del čebelarjenja in proizvodnje medu. Podatki, ki jih beleži, … Nadaljuj z branjem

Pomembno obvestilo o zakonskih spremembah zakona o davčnem postopku

Spoštovani uporabniki programskih rešitev podjetij AMES d.o.o. in Bokosoft d.o.o. !

S 1.1.2013 so v veljavo stopile zakonske novosti, ki zahtevajo prilagoditev naših programski rešitev, katerih uporabniki ste vi. Rok za prilagoditev programske opreme in namestitev pri uporabniku je 31.3.2013.

Spremembe zakona se nanašajo na delovanje programske opreme za vodenje poslovanja na področju knjiženja dogodkov oziroma naknadnega spreminjanja podatkov.

Zakonske spremembe objavljene v Uradnem listu RS št. 94 z dne 10.12.2012:

-ZDavP-2F (10.člen) – samo en del sprememb

V četrtem odstavku 38. člena se v 2. točki beseda »originalnih« nadomesti z besedo »izvornih«.

Za sedmim odstavkom se dodata nov osmi in deveti … Nadaljuj z branjem

CRM – sistem za upravljanje odnosov s strankami

Boko CRM je spletna aplikacija za upravljanje odnosov s strankami, ki izkorišča prednosti računalništva v oblaku. S tem, da programska oprema teče na naših strežnikih omogočamo uporabnikom polno funkcionalnost aplikacije, brez da bi morali na svoj računalnik namestiti kakršnokoli dodatno programsko opremo.

Do podatkov o strankah se lahko dostopa od kjerkoli, če je na voljo dostop do interneta, pa naj bo to od doma, iz pisarne, iz hotela ali iz ene izmed brezžičnih dostopnih točk. Prav tako je možen dostop z uporabo brskalnika na mobilnem telefonu, ki ga imamo tako rekoč vedno pri roki.

Uporabniki lahko:

Davčne blagajne 2012?

V Sloveniji je velik problem nerealno poročanje o davčnih obveznostih poslovnih subjektov, ki poslujejo z gotovino. Do takega stanja prihaja, ker veliko podjetij, ki poslujejo z gotovino, ne izdaja računov svojim strankam ali pa le-te prireja. S tem se podjetja izognejo plačilu davka oziroma si zmanjšajo davčno osnovo. Davčna uprava ugotavlja, da podjetja na ta način utajijo okoli 130 milijonov evrov davka na dodano vrednost na leto, po oceni računskega sodišča pa še več – kar 184 milijonov evrov na leto (2008).

Tehnična rešitev problema

Za omejevanje tega problema namerava vlada RS v začetku leta 2012 uvesti davčno … Nadaljuj z branjem

Pozdravljeni na našem blogu!

Sedaj nas lahko spremljate na našem uradnem blogu, kjer vas bomo seznanjali z vsem kar se dogaja v podjetju Ames. Na tem mestu boste lahko dobili tudi najnovejše informacije v zvezi z našimi produkti. Poleg tega pa vas bomo seznanili tudi z informacijami iz ostalih področji, ki jih spremljamo v našem podjetju.

Dobrodošli!